2. Personalchef Myrthel Sjöström


För att få någon uppfattning om personalchef Myrthel Sjöströms sätt att agera, läs om henne i texten Ulrika Thulin, kommunstyrelsens ordförande (s).
Och i övrigt: Myrthel Sjöström gjorde ingenting för att hjälpa mig när jag tvingades sluta min anställning i förtid. Jag slutade därför att Christer Thomasson, min chef, åter var omöjlig att ha att göra med. Tekniska kontoret flyttade i september 2008 till förrådet på Järnvägsgatan. Thomasson sade ingenting till mig om detta. Jag fick veta det av en tillfällighet, ute på byn !
Christer Thomassons stil var den vanliga: att vara osynlig, hålla sig undan.

Jag beordrades av fastighetsingenjören Per Rosenqvist att "flytta med lådorna" ner till förrådet. Där fann jag att jag skulle sitta i ett smutsigt och slitet rum som stank av gammal tobaksrök. Min dator fick jag inte behålla. Jag skulle ha en helt annan dator, utan mina program och arbeten på.
Det här var definitivt oacceptabelt. Och varför undvek Thomasson mig ? Därför att han var rädd för mig. Eller märkte att han inte kunde bära sig åt mot mig som han gjorde mot andra.
Jag var den som satte gränser. Jag hade tidigare hållit "utvecklingssamtal" med honom ( se denna artikel ).

Jag mailade nu till Myrthel Sjöström och bad om hjälp. Jag kunde inte vara kvar. Christer Thomasson hade uppträtt mycket nonchalant. Myrthel Sjöström svarade i ett mail att det fick jag ta med Christer Thomasson själv.
Myrthel Sjöström engagerade sig inte ett dugg. Så som hon borde ha gjort som personalchef. Detta var ju ett klart och tydligt personalärende. Hon borde ha visat intresse, samlat Thomasson och mig till ett möte och rett ut situationen. Beaktat Perstorps kommuns personalpolicy där det klart anges att alla former av övergrepp mot medarbetaren är oacceptabelt.
Myrthel Sjöström uppträdde nonchalant - och inkompetent - i den här saken. Saken är anmälningsbar till JO-Justitieombudsmannen.

Den 12 september 2008 gick jag till personalhälsovården och fick mitt avbrott 1,5 månader före avslutad anställning, klassat som konflikt på arbetsplatsen.

3. May Britt Strålfors polisanmäls



Fakta

Tisdagen den 14 oktober 2008 gjorde jag på Klippans närpolisstation anmälan mot socialchefen May Britt Strålfors. Brott mot Ersättningsförordningen (1990:927), urkundsförfalskning samt tjänstefel. Jag blev förhörd och anmälan togs upp. I ärendet är jag inte målsägare men anmälare och vittne.

Diarienummer K 156443 - 08

Ärendet har gått till vice chefsåklagare Eva Marie Persson, Åklagarmyndigheten, Helsingborg, tel 042 - 28 66 00. Hon beslutade sig för att lägga ner ärendet. Jag överklagade till Överåklagaren. Som också lade ner ärendet.

Min kommentar: det är tydligen fullt OK för en förvaltningschef att ändra uppgifter i avtalshandlingar - dessa, för vilka mer än 400 000 kr betalas ut från Migrationsverket till Perstorps kommun och i sin tur till invandrare. May Britt Strålfors ändrade i handlingar hon inte hade ordning på, när Migrationsverket begärde granskning. Hon ändrade datum och årtal och gjorde tillägg med blyerts. Skrämmande och ansvarslöst av polismyndigheten att agera så här svagt. Strålfors har förfalskat uppgifter i offentliga dokument - och går fri från påföljd.

4. Christer Thomasson polisanmäls


Fakta

Måndagen den 13 oktober 2008 gick jag till närpolisstationen i Perstorp. Där anmälde jag tekniske chefen Christer Thomasson för misstanke om brott mot lagen om offentlig upphandling ( LOU ) samt tjänstefel. Jag blev förhörd och anmälan togs upp. I ärendet är jag inte målsägare men anmälare.

Diarienummer K 155804 - 08.

Ärendet lades ner eftersom Thomasson något tidigare hade blivit dömd för miljöbrott och tjänstefel i Helsingborgs tingsrätt.