12. Tihihi ! Vi får iallafall ut vår lön !


Kommentar

Säga vad du vill - om problemen i kommunledningen, om politiker som inte lyssnar eller agerar. Om kommundirektören Rolf Lundbergs passivitet. Om tekniske chefen Christer Thomassons olagliga bravader. Om socialchefen May Britt Strålfors´ ljugande och misstänkta slarv med statliga flyktingpengar.


Men vem bryr sig egentligen på Perstorps kommun ? Bryr sig tjänstemännen ? Politikerna ? Allmänheten ? Bryr sig kommuninvånarna - dessa som betalar skatt till kommunen ? Och åtnjuter kommunens tjänster ? Allt är ju hela tiden som vanligt. Pengarna kommer in ändå. Och fel kan ju alla göra, inte sant ? Kommunförvaltningen ser ut att vara motsatsen till ett företag. Ett företag måste hävda sig i konkurrensen med andra företag, anstränga sig och vara skickligt inom sin bransch, på att producera varor eller tjänster. Det måste ha en fungerande inre struktur och organisation. Om företaget inte har dessa egenskaper, går det förr eller senare i konkurs. Perstorps kommunförvaltning har brister. Men går inte i konkurs eftersom dess verksamhet bekostas med skattepengar. Dessa kommer in automatiskt. På kommunen kan tjänstemän bära sig åt lite hur som helst. Uppstår diskussion, kommer det till syvende och sidst bara att handla om lite skrivande i tidningen. Några utropstecken. Man tiger och låtsas som ingenting. Och så är det som vanligt igen.


Pengarna, de kommer in i alla fall. Detta vet tjänstemännen så väl. Det finns inga formella krav på att vara skicklig som kommunal tjänsteman. Är det man det, kan det ju vara bra. Annars ej. Har man bara kontrakt på sin anställning, så sitter man rätt säkert. Kända fakta bland tjänstemännen !


Pengar talar alltid. När kommunen och kommunledningen med Rolf Lundberg och Ulrika Thulin i spetsen kritiserades som häftigast under april 2008 och uppgivenheten på kommunkontoret var påtaglig, utbrast Bun-chefen Göran Olsson spontant i en korridordiskussion:
- Tihihihi ! ! Vi får iallafall ut vår lön !


Göran Olsson är en välbetald skolchef. Han har ( september 2008 ) 47 400 kronor per månad i grundlön före skatt, av skattebetalarnas pengar. Han har all anledning att fnissa belåtet !